Αναγνωστήριο

  • Στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης οι φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής επιτρέπεται να διαβάζουν υλικό της βιβλιοθήκης καθώς και δικά τους βιβλία.
  • Δεν επιτρέπονται ποτά, φαγητά, κάπνισμα και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Η/Υ

  • Ολοι οι Η/Υ έχουν τα προγράμματα για την ανεύρεση υλικού στις βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου (OPAC) , για έρευνα στο δίκτυο του πανεπιστημίου και στη βιβλιοθήκη του τμήματος. Καθώς και για αναζητήσεις στις βάσεις full text περιοδικών.
  • Οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές που βρίσκονται στο χώρο του αναγνωστηρίου μπορούν να χρησιμοποιούνται από όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για έρευνα στον κατάλογο του υλικού των βιβλιοθηκών του πανεπιστημίου, καθώς και για αναζητήσεις στο Internet .
  • Υπάρχει δυνατότητα ασύρματης πρόσβασης στο Δίκτυο του Πανεπιστημίου (http://noc.auth.gr/services/personal/wifi/index.html)

Φωτοτυπικό

Στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχει φωτοτυπικό μηχάνημα όπου οι χρήστες μπορούν να φωτοτυπούν το υλικό που επιθυμούν. Απαιτείται αγορά κάρτας (20 σελίδων=1 Ευρώ, 50 σελίδων=2,5 Ευρώ και 100 σελίδων=4Ευρώ).

Διαδανεισμός

•  Η Βιβλιοθήκη είναι μέλος του Συλλογικού Καταλόγου Περιοδικών στις Ελληνικές Επιστημονικές Βιβλιοθήκες ( Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, διαθέτης ΕΡΜΗΣ , ( μετά την εμφάνιση της αρχικής σελίδας ακολουθούμε τον υπερδεσμό Αναζήτηση Περιοδικών) και έτσι έχει την δυνατότητα να προμηθεύει στους χρήστες της ανάτυπα που δεν υπάρχουν στη συλλογή της. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα άμεσης παραλαβής και ικανοποίησης του αιτήματός τους, προκαταβάλλοντας και το αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο. Για την προώθηση της κάθε παραγγελίας, πρέπει να επιστρέφεται συμπληρωμένη η έντυπη φόρμα που παραλαμβάνεται από τον χώρο της βιβλιοθήκης. Το κόστος ορίστηκε σύμφωνα με τον κανονισμό του Συστήματος Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ.

•  Υπηρεσιες διαδανεισμού από ξένες πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες μέσω Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ.

Εκπαίδευση Χρηστών βιβλιοθήκης