Ερευνητική δραστηριότητα

Παλαιολόγος Κωνσταντίνος

Παλαιολόγος Κωνσταντίνος, Καθηγητής, Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Α.Π.Θ.

-2019/2021: Eπιστημονική ομάδα FEmini VOCES (Κωνσταντίνος Παλαιολόγος [Ακαδημαϊκός υπεύθυνος], Παναγιώτης Ξουπλίδης, Μαρισόλ Φουέντες), η ερευνητική πρόταση της οποίας επελέγη προς χρηματοδότηση και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές – Β΄ κύκλος» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Τίτλος έρευνας: «Γυναικείες φωνές στην ισπανοαμερικάνικη μικρομυθοπλασία του 21ου αιώνα: Αργεντινή Μεξικό, Χιλή».

2021: Ομαδική μετάφραση, με την ερευνητική ομάδα FeMini Voces [Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Παναγιώτης Ξουπλίδης και Μαρισόλ Φουέντες], για λογαριασμό των Εκδόσεων Στιγμός, της ανθολογίας μικροδιηγημάτων 33 γυναικών συγγραφέων από την Αργεντινή, το Μεξικό και τη Χιλή με τίτλο Ενοχλητικές δεσποινίδες. Λατινοαμερικάνικη γυναικεία μικροαφήγηση και έμφυλοι ρόλοι.

2022:Κείμενο με τίτλο «Perspectivas semióticas de Fe-mini-ficción -Voces femeninas en la minificción hispanoamericana: Argentina, México, Chile» Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, Παναγιώτης Ξουπλίδης και Μαρισόλ Φουέντες, (επιστημονικό περιοδικό deSignis, υπό δημοσίευση).

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο