Εκδηλώσεις

Επαναπροκήρυξη Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού για φοιτητές και φοιτήτριες της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ – 23.9.2022

Η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (ΕΙΦ) της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ανανεώνοντας την ιστοσελίδα της και σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, προκηρύσσουν καλλιτεχνικό διαγωνισμό (δηλ. ζωγραφική, φωτογραφία, κολλάζ, σκίτσο, βίντεο, στίχοι) που απευθύνεται σε φοιτητές και φοιτήτριες και των τριών κύκλων σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Τα έργα που θα βραβευθούν θα κοσμούν μόνιμα τη νέα ιστοσελίδα της ΕΙΦ της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  • Μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ
  • Μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Αντικείμενο του διαγωνισμού θα είναι μια σύνθεση καλλιτεχνικού έργου (δηλ. ζωγραφική, φωτογραφία, κολλάζ, σκίτσο, βίντεο, στίχοι) εμπνευσμένου από την έννοια της ισότητας των φύλων.

Συγκεκριμένα: Η θεματική των έμφυλων σχέσεων, ταυτοτήτων και αναπαραστάσεων μπορεί να εμπνεύσει την καλλιτεχνική παραγωγή φοιτητών και φοιτητριών της Φιλοσοφικής Σχολής.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΩΝ:

Τα έργα που θα υποβληθούν μπορεί να είναι έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, κολλάζ και σκίτσου, έγχρωμα ή ασπρόμαυρα, βίντεο, στίχοι.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προϋποθέτει την αποδοχή της παρούσας προκήρυξης και των όρων του διαγωνισμού. Μετά το πέρας του διαγωνισμού, όλα τα έργα θα επιστραφούν στους/στις δημιουργούς τους, εκτός από τα βραβευθέντα, τα οποία και θα αποτελέσουν μέρος της ιστοσελίδας της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

ΔΙΚΑIΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧHΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές και όλες οι φοιτήτριες και των τριών κύκλων σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι συμμετοχές μπορούν να είναι ατομικές ή ομαδικές, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μελών κάθε ομάδας. Όλα τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να πληρούν τους όρους δικαιώματος συμμετοχής.

Ο/Η κάθε υποψήφιος/α και τα μέλη της κάθε ομάδας θα μπορούν να υποβάλουν μέχρι δύο (2) προτάσεις, μία για ατομικό έργο και μία για ομαδικό έργο τους.

Στον διαγωνισμό δεν μπορεί να συμμετάσχει οποιοδήποτε πρόσωπο έχει συγγενική σχέση (έως β’ βαθμού) με κάποιο μέλος της Οργανωτικής-Κριτικής Επιτροπής.

Το έργο δεν θα πρέπει να φέρει υπογραφή, ούτε και οποιοδήποτε σημάδι που μπορεί να θεωρηθεί αναγνωριστικό των στοιχείων των διαγωνιζομένων.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 31η Οκτωβρίου 2022 (Διάρκεια υποβολής έργων από 26 Σεπτεμβρίου έως και 31 Οκτωβρίου). Τα έργα θα πρέπει να κατατεθούν στην εξής διεύθυνση:

 

Παλαιό Κτήριο Φιλοσοφικής Σχολής

Βιβλιοθήκη Τομέα Παιδαγωγικής, αίθουσα 207 (ώρες 9-3 καθημερινά)

Πανεπιστημιούπολη ΑΠΘ

 

Μαζί με το έργο τους, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να καταθέσουν και τα ακόλουθα:

  1. Έναν κλειστό φάκελο διαστάσεων Α4, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοναδική εγγραφή έναν πενταψήφιο κωδικό αριθμό της επιλογής τους (ο οποίος να αποφεύγει στοιχεία που θα τον καθιστούσαν εύκολα απομνημονεύσιμο, όπως επαναλήψεις εν σειρά του ίδιου ψηφίου ή ακολουθίες ψηφίων). Σε κάθε έργο/πρόταση θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός. Τα βίντεο θα πρέπει να είναι αποθηκευμένα σε USB stick.
  2. Αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό, με τα στοιχεία των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών (ονομ/μο, ιδιότητα, email, τηλέφωνο) και φωτοτυπία εγγράφου που να πιστοποιεί τη σχέση τους με το ΑΠΘ (Φωτοτυπία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας ή Βεβαίωση Σπουδών από το Τμήμα όπου φοιτούν).
  3. Σύντομο γραπτό κείμενο περιγραφής του έργου (έως 150 λέξεις) και, εφόσον κρίνονται χρήσιμες, σύντομες τεχνικής φύσεως διευκρινίσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες  μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στο email eifphil2022@gmail.com (υπόψη της Οργανωτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού).

ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Η Οργανωτική-Κριτική Επιτροπή θα συνεδριάσει και θα επιλέξει τα καλύτερα έργα του διαγωνισμού από 1 έως 15 Νοεμβρίου 2022, οπότε και θα δημοσιευθούν τα αποτελέσματα. Στο πλαίσιο ανάδειξης των διαγωνιζόμενων, θα επιλεγούν, με βάση την αξιολόγησή τους, τρία (3) έργα, τα οποία θα αναρτηθούν και θα κοσμούν την ιστοσελίδα της ΕΙΦ της Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Τα άτομα, τα οποία είναι οι δημιουργοί των έργων που θα διακριθούν, θα λάβουν τιμητική επιστολή.

 

Τα μέλη της ΕΙΦ Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ

Αναστασία Στάμου, Πρόεδρος της ΕΙΦ ΦΛΣ ΑΠΘ και μέλος της ΕΙΦ ΑΠΘ

Παναγιώτα Μεταλλίδου, μέλος της ΕΙΦ ΦΛΣ ΑΠΘ

Όλγα Παντούλη, μέλος της ΕΙΦ ΦΛΣ ΑΠΘ

Μετάβαση στο περιεχόμενο